Wilt u een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen?
Puppy

Puppy

Ik krijg een puppy, wanneer mag deze mee met de BergseBeestenBoel?
De BergseBeestenBoel begroet puppy’s al vanaf 8 weken.
Ons terrein is hier speciaal op ingericht en wij zijn hier allen in opgeleid.

Jullie wandelen een uur met de honden maar mijn pup kan toch nog geen uur lopen?
We hebben naast onze ruime puppy box, waar de puppy’s onder begeleiding starten met de socialisatie ook draagzakken en een wandelwagen om de puppy’s in te vervoeren. Puppy’s mogen nog geen uur wandelen en op deze manier kunnen ze toch mee wandelen en leren van de ander honden.

Bij erg slecht of koud weer, kunnen de puppy’s even in een warm kleedje uitrusten in een van onze hokken. Zodra ze opgewarmd zijn en nog energie hebben dan mogen ze weer even spelen. Zo worden de botten van de puppy’s niet teveel belast maar kunnen ze toch socialiseren en leren. We bouwen zo langzaam de tijd op dat de puppy’s zelf mee mogen wandelen. De puppy geeft zelf aan wanneer hij klaar is om mee te wandelen met de grote roedel. Dit is per pup verschillend omdat puppy’s zich ontwikkelen op hun eigen tempo.

Moet mijn pup al ingeent zijn wanneer hij meegaat met de BergseBeestenBoel?
Alle honden die met ons mee gaan zijn geënt of getiterd (bloedonderzoek om te kijken of er voldoende antistoffen aanwezig zijn). De baasjes moeten jaarlijks een kopie van het paspoort aanleveren ter controle.
De pup hoeft dus nog niet alle entingen te hebben gehad. De eerste 12 tot 13 weken van een puppy zijn de belangrijkste voor de sociale ontwikkeling van de hond, en daarom juist zo belangrijk om al goed aan het werk te gaan met de socialisatie.

De ontlasting van een NIET geënte hond is gevaarlijk voor een pup, daarom wordt ook afgeraden om met de pup naar openbare uitlaat gelegenheden te gaan.
Uiteraard wordt op ons terrein ook alle ontlasting geruimd en wandelen er alleen volwassen honden in de puppybox ter socialisatie van de puppy’s waardoor de kans dat ze met ontlasting in aanraking komen erg klein is.

Kan mijn puppy ook op puppycursus bij de BergseBeestenBoel?
In samenwerking met gedragstherapeute Bianca geven wij ook gedragslessen voor puppy’s.
U vindt hierover alle informatie bij JongeHondenClub.
U kan kiezen voor groepslessen of individuele socialisatie lessen. Bij de individuele lessen gaat u samen met uw puppy en Bianca aan het werk tijdens de uitlaatservice uren. U krijgt dan les in het socialiseren van uw pup. Bianca gebruikt dan de honden die bij de uitlaat aan het spelen zijn om uw pup te socialiseren. Uw puppy speelt dan ook steeds met andere honden.

Onze Diensten

Uitlaten

Leuk zo’n hond…. Maar soms ook een echt handenbindertje. Leuke plannen gemaakt, alles geregeld, maar dan de vraag: wie laat de hond uit… Als uw hond met ons mee gaat, weet u zeker dat uw hond veilig vervoerd wordt en minimaal een uur goed wordt uitgelaten op ons eigen afgesloten terrein van ca. 3 hectare. […]

Lees Meer

Verzorging

Wat wij nog meer bieden Verzorging van huisdieren tijdens vakantie of weekend weg. (katten, konijnen, vogels, cavia’s alle soorten kleine huisdieren.) Graag nemen wij  de zorg over van uw huisdier terwijl u er een dag of weekendje  tussen uit gaat, of tijdens uw vakantieperiode. Buiten de noodzakelijke zorg, zullen wij uw huisdier tijdens deze periode ook […]

Lees Meer

JongeHondenClub

BergseBeestenBoel JongeHondenClub In samenwerking met BehavingDogs Bianca Geraedts 3 Juli 2011 zijn we gestart met de BergseBeestenBoel JongeHondenClub. Samen met hondengedragstherapeut Bianca Geraedts (www.behavingdogs.nl) gaan we aan het werk met jonge honden vanaf 8 weken. In de eerste maanden leert uw hond enorm veel, juist in deze maanden neemt hij alles goed op en kunnen […]

Lees Meer

Even er tussenuit en u wilt niemand lastig vallen met het verzorgen van uw huisdieren?
Wij nemen tijdens uw afwezigheid graag de zorg en aandacht over! Wij bieden onze service aan in de volgende gemeentes: Geertruidenberg, Raamsdonksveer, Raamsdonk, Waspik, Oosterhout, Made, Drimmelen, Hooge Zwaluwe en Lage Zwaluwe.