Wilt u een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen?
Hoog Risico Honden

Hoog Risico Honden

Hoog Risico Honden zijn honden die kenmerkend ernstig letsel kunnen veroorzaken door hun bijtgedrag en bijtkracht. Wij accepteren alle rassen, en alle rassen mogen in de roedel mee wandelen, mits deze honden sociaal vaardig zijn. Tijdens de intake beoordelen wij dan ook of de hond een Hoog Risico Hond is of niet.

Muilkorf
Gezien de enorme kracht van de Hoog Risico Honden mogen deze honden alleen mee als zij een muilkorf dragen. We helpen graag mee om dit goed aan te leren en tot dat moment kan de hond apart mee wandelen.
Een Hoog Risico puppy speelt mee zonder muilkorf. Een pup ontdekt de wereld namelijk met de bek. Wij vinden het belangrijk dat een pup hier ook de kans toe krijgt. Desalniettemin leren we spelenderwijs de muilkorf al aan en rond de pubertijd zijn de honden dan volledig gewend aan de muilkorf. Uiteraard verwachten wij wel dat jullie ook in de thuissituatie hier aan werken en hiermee oefenen.
Door het goed aanleren werkt de associatie muilkorf met iets leuks namelijk spelen bij de uitlaat. Op deze manier kan u ook in andere situaties de muilkorf indien nodig gebruiken zonder dat hierdoor extra stress ontstaat.

Eigen muilkorf
Wij werken het liefste met een muilkorf die van de hond zelf is, deze passen precies goed en zijn voor de honden het fijnste om te dragen. Aan deze muilkorf zit hun eigen geur en dat vinden honden prettig. Mocht de hond toch geen muilkorf hebben, dan hebben wij altijd een passende muilkorf beschikbaar.

De gemuilkorfde honden bij de BergseBeestenBoel
Wanneer u honden bij ons met een muilkorf ziet spelen, dan betekent dit dus niet dat zij gevaarlijk zijn, echter is de bijtkracht in geval van een gevecht te groot in vergelijking met niet risico honden. Tevens wandelen er ook honden met muilkorven rond die bijvoorbeeld alles eten wat ze zien liggen (houtsnippers, tennisballen, poep.)

Een hond die niet sociaal vaardig is wandelt niet, of in een aangepaste roedel mee. Bijvoorbeeld zeer angstige honden. Deze honden zijn sociaal niet vaardig maar leren op deze manier weer vertrouwen te krijgen in andere honden door mee te wandelen in kleine aangepaste roedels.

Onze Diensten

Uitlaten

Leuk zo’n hond…. Maar soms ook een echt handenbindertje. Leuke plannen gemaakt, alles geregeld, maar dan de vraag: wie laat de hond uit… Als uw hond met ons mee gaat, weet u zeker dat uw hond veilig vervoerd wordt en minimaal een uur goed wordt uitgelaten op ons eigen afgesloten terrein van ca. 3 hectare. […]

Lees Meer

Verzorging

Wat wij nog meer bieden Verzorging van huisdieren tijdens vakantie of weekend weg. (katten, konijnen, vogels, cavia’s alle soorten kleine huisdieren.) Graag nemen wij  de zorg over van uw huisdier terwijl u er een dag of weekendje  tussen uit gaat, of tijdens uw vakantieperiode. Buiten de noodzakelijke zorg, zullen wij uw huisdier tijdens deze periode ook […]

Lees Meer

JongeHondenClub

BergseBeestenBoel JongeHondenClub In samenwerking met BehavingDogs Bianca Geraedts 3 Juli 2011 zijn we gestart met de BergseBeestenBoel JongeHondenClub. Samen met hondengedragstherapeut Bianca Geraedts (www.behavingdogs.nl) gaan we aan het werk met jonge honden vanaf 8 weken. In de eerste maanden leert uw hond enorm veel, juist in deze maanden neemt hij alles goed op en kunnen […]

Lees Meer

Even er tussenuit en u wilt niemand lastig vallen met het verzorgen van uw huisdieren?
Wij nemen tijdens uw afwezigheid graag de zorg en aandacht over! Wij bieden onze service aan in de volgende gemeentes: Geertruidenberg, Raamsdonksveer, Raamsdonk, Waspik, Oosterhout, Made, Drimmelen, Hooge Zwaluwe en Lage Zwaluwe.