Hoog Risico Honden

Hoog Risico Honden zijn honden die kenmerkend ernstig letsel kunnen veroorzaken door hun bijtgedrag en bijtkracht. Wij accepteren alle rassen, en alle rassen mogen in de roedel mee wandelen, mits deze honden sociaal vaardig zijn. Tijdens de intake beoordelen wij dan ook of de hond een Hoog Risico Hond is of niet.

Muilkorf

Gezien de enorme kracht van de Hoog Risico Honden mogen deze honden alleen mee als zij een muilkorf dragen. We helpen graag mee om dit goed aan te leren en tot dat moment kan de hond apart mee wandelen.
Een Hoog Risico puppy speelt mee zonder muilkorf. Een pup ontdekt de wereld namelijk met de bek. Wij vinden het belangrijk dat een pup hier ook de kans toe krijgt. Desalniettemin leren we spelenderwijs de muilkorf al aan en rond de pubertijd zijn de honden dan volledig gewend aan de muilkorf. Uiteraard verwachten wij wel dat jullie ook in de thuissituatie hier aan werken en hiermee oefenen.

Heb je een hond die van de grond eet, denk aan poep, hout,etc. Ook dan is het aan te raden de hond een muilkorf aan te leren.

Door het goed aanleren werkt de associatie muilkorf met iets leuks namelijk spelen bij de uitlaat. Op deze manier kan je ook in andere situaties de muilkorf indien nodig gebruiken zonder dat hierdoor extra stress ontstaat.

Eigen muilkorf

Wij werken het liefste met een muilkorf die van de hond zelf is, deze passen precies goed en zijn voor de honden het fijnste om te dragen. Aan deze muilkorf zit hun eigen geur en dat vinden honden prettig. Mocht de hond toch geen muilkorf hebben, dan hebben wij altijd een passende muilkorf beschikbaar. We vragen wel altijd een eigen muilkorf aan te meten.

De gemuilkorfde honden bij de BergseBeestenBoel

Wanneer je honden bij ons met een muilkorf ziet spelen, dan betekent dit dus niet dat zij gevaarlijk zijn, echter is de bijtkracht in geval van een gevecht te groot in vergelijking met niet risico honden. Er wandelen ook een heel aantal honden met muilkorven rond die bijvoorbeeld alles eten wat ze zien liggen (houtsnippers, tennisballen, poep.) Ze dragen dus een muilkorf om dit te voorkomen. Merk jij als baasje dat jouw hond ook veel dingen eet buiten op straat? Dan is een muilkorf aanleren aan te raden.

Een hond die niet sociaal vaardig is wandelt niet, of in een aangepaste roedel mee. Bijvoorbeeld zeer angstige honden. Deze honden zijn sociaal niet vaardig maar leren op deze manier weer vertrouwen te krijgen in andere honden door mee te wandelen in kleine aangepaste roedels.

muilkorf

Onze diensten

Uitlaten

Lekker mee met de uitlaat, een feest voor elke hond! Bij ons op het veld mogen honden écht hond zijn en volledig opgaan in het moment.
Meer info

Dagopvang

Een hele dag avontuur op ons land en tussendoor naar een warme kantooromgeving met voldoende (afsluitbare) hokken en manden.
Meer info

JongeHondenClub

Samen leren en samen spelen. Voor elke hond (en elk baasje) een passend leerplan
Meer info