Wilt u een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen?
JongeHondenClub

JongeHondenClub

BergseBeestenBoel
JongeHondenClub

In samenwerking met
BehavingDogs Bianca Geraedts

3 Juli 2011 zijn we gestart met de BergseBeestenBoel JongeHondenClub. Samen met hondengedragstherapeut Bianca Geraedts (www.behavingdogs.nl) gaan we aan het werk met jonge honden vanaf 8 weken.

In de eerste maanden leert uw hond enorm veel, juist in deze maanden neemt hij alles goed op en kunnen er eenvoudig zaken aangeleerd worden.
Het is dan ook van belang zo vroeg mogelijk te starten met deze lessen. Vanaf 8 weken zijn de honden dan ook welkom. Mits volgens schema geënt. In deze cursus worden u en uw jonge hond begeleid om samen tot een goed team te groeien.
Doel: Uw jonge hond opvoeden tot een evenwichtige sociale huishond door middel van belonen en positieve aandacht.

Lessen: U mag zo lang meedraaien met uw hond als u zelf wilt.

Ons aanbod is gevarieerd door de speciale items die aan bod komen.
U mag iedere week instromen met uw jonge hond, want hoe eerder de start hoe beter het resultaat. Er staan dan ook geen standaard lessen voor deze cursus. Bent u tevreden en vindt u dat uw hond voldoende kan dan bent u klaar, vindt u het leuk om lekker met uw hond bezig te zijn dan kunt u blijven komen.

Lesaanbod: In iedere les wordt er tijd besteed aan: zit, af, hier, blijf en andere basiskennis. Er wordt aandacht gegeven aan de vragen van de cursisten over zindelijkheid, voeding, alleen blijven, omgaan met onbekende zaken. Tevens wordt er tussendoor veel gespeeld; even de aandacht verleggen en de energie eruit gooien, om daarna weer geconcentreerd verder te kunnen.

Speciale items welke tijdens de diverse lessen worden behandeld:

Winkel: Uw hond mag mee naar de winkel, daar moet hij leren de aandacht bij de baas te houden en nergens aan mag komen.

Een zware dobber voor uw hond, want we gaan deze les in de dierenwinkel doen.

Kinderen: Uw kinderen/ kleinkinderen/buurkinderen mogen deze les meewerken. Zij leren niet alleen wat uw pup moet kunnen, maar ook wat ze zelf mogen doen en laten. Heeft u geen kinderen, dan is dit het moment om uw hond hiermee kennis te laten maken.

Vuurwerk: Juist voordat het vuurwerk losbarst moet u weten hoe te reageren naar uw hond. Ook uw hond moet leren omgaan met harde geluiden en knallen. In deze les wordt hier aandacht aan besteed.

Dierenarts: Iedere hond moet naar de dierenarts, voor de entingen maar soms ook voor minder leuke dingen. Wij bezoeken samen met u de dierenarts. Hier wordt uw hond gewogen, onderzocht, betast en moet in de wachtkamer wachten terwijl hij de geuren en geluiden registreert. De dierenartsenpraktijk geeft gelijktijdig een stuk voorlichting over ontwormen en ontvlooien, teken en hoe je eenvoudige klachten kan ontdekken en inschatten.

Anders dan anders: Honden zijn zeer gevoelig voor ander gedrag. Uw hond kan dan ook alert reageren naar mensen die zich door een lichamelijke of geestelijke beperking anders gedragen.

Tijdens deze les leert uw hond een invalide wagen of een rollator te negeren. Ook mensen die net iets anders aaien en bewegen, zullen uw hond aaien en uw hond leren dat dit aangenaam kan zijn.

Watervrij: Tijdens deze les leert uw hond het water in te gaan. De ene hond zal er zo inzitten, voor de andere is dit een stuk moeilijker. Iedere hond zal aan het einde van de les onder uw begeleiding het water in gaan.

Spelletjes: Aandacht is de beste beloning voor uw hond, in de lessen zullen we speciale aandacht geven aan eenvoudige spelletjes die u thuis kan doen. Uw hond en u zijn samen leuk bezig.

De lessen worden gegeven door Bianca Geraedts, gediplomeerd hondengedragstherapeut. Samen met Marianne van Vugt (BergseBeestenBoel).
De lessen duren een uur. Er is een inloopkwartier om alvast de ervaringen en vorderingen te bespreken van de afgelopen week.

Ontstaan er vragen tijdens het thuis trainen? Mail uw vraag dan naar :
bergsebeestenboel@gmail.com en uw probleem wordt in de volgende les meegenomen.

Kosten: Wij werken met een 5 en 10 strippenkaart, deze kaart is 6 en 12 weken geldig. Dit betekent dat men per 5 weken 1 les kan overslaan. Wanneer uw kaart vol is, ontvangt u zonder tegenbericht via de mail de nieuwe kaart voor de nieuwe periode, wilt u stoppen dan moet u dit bij laatste les melden.

5 strippenkaart     €  60,-
10 strippenkaart   €  110,-

Wat heeft u nodig?

– Lijn en halsband (geen flexlijn of slipketting)
– Speeltje
– Beloningssnoepjes (stukje worst of kaas, trainersbrokjes of hondenkoekjes)

Aanmelden via de mail bergsebeestenboel@gmail.com
U ontvangt dan via de e mail een inschrijfformulier. De eerste les een gratis proefles. Daarna ontvangt u een inschrijfformulier.
Per telefoon is Bianca te bereiken op: 06-49660928

Kalender van de JongeHondenClub: Behavingdogs.nl

Oudere hond? Heeft u een oudere hond, uiteraard is die ook van harte welkom, onze lessen zijn voor alle rassen en alle leeftijden. Alleen de puppycursus is specifiek voor de pup.

Zondag

12:30 - 14:00

Zondag

14:00 - 15:00

Donderdag

19:00 - 20:00

Onze Diensten

Uitlaten

Leuk zo’n hond…. Maar soms ook een echt handenbindertje. Leuke plannen gemaakt, alles geregeld, maar dan de vraag: wie laat de hond uit… Als uw hond met ons mee gaat, weet u zeker dat uw hond veilig vervoerd wordt en minimaal een uur goed wordt uitgelaten op ons eigen afgesloten terrein van ca. 3 hectare. […]

Lees Meer

Verzorging

Wat wij nog meer bieden Verzorging van huisdieren tijdens vakantie of weekend weg. (katten, konijnen, vogels, cavia’s alle soorten kleine huisdieren.) Graag nemen wij  de zorg over van uw huisdier terwijl u er een dag of weekendje  tussen uit gaat, of tijdens uw vakantieperiode. Buiten de noodzakelijke zorg, zullen wij uw huisdier tijdens deze periode ook […]

Lees Meer

JongeHondenClub

BergseBeestenBoel JongeHondenClub In samenwerking met BehavingDogs Bianca Geraedts 3 Juli 2011 zijn we gestart met de BergseBeestenBoel JongeHondenClub. Samen met hondengedragstherapeut Bianca Geraedts (www.behavingdogs.nl) gaan we aan het werk met jonge honden vanaf 8 weken. In de eerste maanden leert uw hond enorm veel, juist in deze maanden neemt hij alles goed op en kunnen […]

Lees Meer

Even er tussenuit en u wilt niemand lastig vallen met het verzorgen van uw huisdieren?
Wij nemen tijdens uw afwezigheid graag de zorg en aandacht over! Wij bieden onze service aan in de volgende gemeentes: Geertruidenberg, Raamsdonksveer, Raamsdonk, Waspik, Oosterhout, Made, Drimmelen, Hooge Zwaluwe en Lage Zwaluwe.